Welk pvc merk moet je kiezen? Bepaal met deze tips

pvc merk

Je weet zeker dat je een pvc vloer wil? Gefeliciteerd! Dan heb je de eerste stap gezet. Nu kom je echter bij de volgende stap: welk pvc merk moet je kiezen? Er is een gigantisch aanbod aan pvc vloeren maar de verschillen in prijs en kwaliteit zijn groot. Welk soort vloer je moet kiezen? Dat bepaal je met deze tips. 

pvc merk

De dikte is belangrijk

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van je vloer is hoe dik de vloer is. En dan bedoelt men met name hoe dik de toplaag is. Dat kan variëren van 0,3 tot 0,7 millimeter en dit hangt zeer samen met de kwaliteit en het comfort van de vloer. De geschikte dikte hangt af van het gebruik van de vloer. In de woonkamer kies je bijvoorbeeld beter voor een dikkere vloer. In de slaapkamer mag deze weer wat dunner zijn. Wanneer de toplaag echt heel dun is dan kun je twijfels hebben bij de kwaliteit van de vloer. Het is dus goed om hier aandacht aan te besteden. 

De samenstelling

Pvc is een soort kunststof. Vloeren van pvc bestaan vaak uit verschillende lagen en materialen die op elkaar worden gedrukt. Kijk altijd waar de lagen uit bestaan en welke stoffen er dus in zitten. Een goedkope vloer wordt meestal gemaakt van thermoplast kunststof (ook wel PVC-poeder genoemd) in plaats van hard pvc.

Kijk naar de prijzen

De prijzen van pvc vloeren kunnen enorm verschillen. Soms hangt dat hoge prijskaartje samen met kwaliteit, maar niet altijd. Zorg dat je niet onnodig veel betaalt voor je pvc omdat het toevallig uit een bepaalde winkel of van een bepaalde fabrikant komt. Het is goed om te weten dat je pvc vloeren hebt van minder dan 30 euro per vierkante meter, maar ook van 75 of meer per vierkante meter.