Volop bezig met hout zagen? Dan is een cirkelzaag een must!

cirkelzagen

Wanneer je van plan bent in de nabije toekomst volop in hout te gaan zagen, dan is het belangrijk dat je een zaag koopt die het best past bij je zaagactiviteiten. Welnu, als het gaat om het zagen in hout zijn cirkelzagen in het bijzonder aan te raden. Cirkelzagen, die door sommige mensen ook wel radiaalzagen worden genoemd, zijn namelijk voorzien van een getand cirkelzaagblad. Verder staan deze zagen bekend om hun hoge maximale toerental en hun uitstekende kwaliteiten als het gaat om rechtuit zagen. Hieronder lees je welke soorten cirkelzagen er zoal op de markt zijn.

cirkelzagen

Welke soorten cirkelzagen bestaan er zoal?

Op het moment dat je op zoek gaat naar een nieuwe cirkelzaag, dan zul je merken dat je kunt kiezen uit onder meer deze soorten zagen:

  • De handcirkelzaag. Dit is een zaag van een relatief kleine omvang. Je kunt deze dus makkelijk overal mee naartoe nemen. Sommige handzagen zijn uitgerust met de functionaliteit waarmee je ook midden in een stuk materiaal kunt beginnen met zagen.
  • Cirkelzagen met een geleiderail. Deze zagen onderscheiden zich door de toevoeging van de geleiderail als accessoire. Dit is vooral ideaal als je heel lange stukken netjes rechtuit wilt zagen zonder splinters te veroorzaken.
  • Precisie cirkelzagen: dit zijn zagen die klein zijn in omvang, misschien zelfs nog kleiner dan handcirkelzagen. Dit zorgt ervoor dat deze precisiezagen ideaal zijn om in te zetten als je ergens een smal hoekje moet afzagen of op een bepaalde plek voor een subtiel detail wenst te zorgen.