Vergeet je dak niet te inspecteren

Vaak wordt bij een woning het dak nog wel eens vergeten, de binnenkant van de woning en de gevels worden wel vaak opgeknapt. Tot het moment komt dat er problemen ontstaan met het lood bij de schoorsteen, of nog erger er treedt een lekkage op die veel schade aanricht. Het is belangrijk dat je regelmatig een dakinspectie laat doen, veel mensen denken dat alleen de dakbedekking wordt gecontroleerd. Bij een inspectie van het dak, neemt acdak.nl alle andere aspecten mee zoals lood en de goten van het dak. Op deze manier ben je er zeker van dat de kans minimaal is dat er een lekkage optreedt.

Inspectie bij het kopen van een woning

Bij het kopen van een woning, wordt er veel gekeken naar de binnenkant en bijvoorbeeld de kozijnen van een woning. In het rapport kan wel verwezen worden naar een dak wat achterstallig onderhoud heeft, als leek kun je niet weten wat de kosten zijn om een dak weer goed te krijgen. Door een dakinspectie te doen, weet je niet alleen de staat van het dak maar ook wat de kosten zijn om dit te herstellen. Wil je een bod uitbrengen op de woning, is het verstandig te weten wat je al kwijt bent aan renovatie van het dak.

Voorkom problemen aan je dak

Nadat er noodweer is geweest, kun je met een dakinspectie voorkomen dat er misschien de volgende keer wel lekkages ontstaan, dakpannen die scheef liggen zullen de volgende windhoos waarschijnlijk van het dak afwaaien. Door acdak.nl de dakpannen goed te laten leggen, ben je weer beschermd tegen de wind en lekkages die daardoor kunnen ontstaan. Mochten zich problemen voordoen, kun je een offerte laten maken en beslissen of je de werkzaamheden laat uitvoeren of dat je er nog even mee wacht.