Tips om je tuin groener te maken

boom-bezorgen

Het is tegenwoordig helemaal hip om een strakke tuin met tegels te hebben, maar dit is natuurlijk niet erg sfeervol. Heb je behoefte aan meer sfeer in je tuin, dan zijn bomen en planten perfect. Ook in een strakke tuin met tegels kun je bomen en planten plaatsen. Haal bijvoorbeeld wat tegels uit het midden van de tuin en plaats hier een boom. Een catalpa is een voorbeeld van een mooie ronde boom die mooi tussen tegels in past. In het midden van de tuin is dit een echte eyecatcher. Doordat de boom rond is, past deze mooi in het strakke beeld van een tuin met tegels.

Photinia voor kleur in de tuin

De photinia groeit uit tot een prachtige rode heg voor in de tuin. Wil je niet alleen maar groene planten en bomen in de tuin? Dan is dit de perfecte oplossing. De rode kleur van de photinia zorgt voor kleur in de tuin. Daarnaast kun je de photinia ook in elke tuin plaatsen, omdat het dus in de vorm van een heg is. Zowel in een kleine als in een grote tuin past deze heg perfect. In de winter heeft de photinia een prachtige groene kleur, maar in de zomer verandert deze van kleur. Zo past de boom zowel ‘s winters als s’ zomers erg mooi in de tuin.

Hangplanten in de tuin

Naast bomen zijn ook hangplanten helemaal hip tegenwoordig. Hangplanten zie je meestal binnen in huis, maar deze kunnen ook in de tuin een mooie toevoeging geven. Daarnaast nemen hangplanten ook weinig tot geen ruimte in beslag in de tuin. Doordat de planten hangen, blijft de grond in de tuin leeg en strak. Je kunt hangplanten in verschillende kleuren, soorten en formaten kopen, waardoor je kunt variëren. Je kunt gaan voor mooie groene hangplanten, maar ook voor gekleurde hangplanten. Ook kun je gaan voor hangplanten die niet leven, zodat je ze ook geen water hoeft te geven.