In welke stijl richt jij je huis in?

Tijdens het inrichten van je nieuwe woning, of het opnieuw inrichten van een bestaande woning zijn er veel overweging die komen kijken. Houd je de stijl aan die je hiervoor had met de nodige aanpassingen om gooi je alles om en begin je je inrichting met een compleet nieuwe stijl? Ga je voor een ouderwetse, karakteristieke landelijke keuken of kies je voor een design keuken? Hou je alle oude kasten en stoelen die je ooit hebt geërfd van een oudtante of doe je alles weg en schaf je nieuw design meubilair aan? De tips in dit artikel kunnen je helpen met het behouden van een overzicht en het makkelijker maken van het besluitvormingsproces.

Visualiseer je gedachten

Of je nou inderdaad voor een keuken met een landelijk uiterlijk gaat of voor een design keuken, het visualiseren van je gedachten kan wonderen doen. Koop een whiteboard of een schoolbord en knip allerlei plaatjes uit tijdschriften die jou aanspreken uit. Ga naar de bouwmarkt bij jou in de buurt en stop je zakken vol met verschillende verfstalen in uiteenlopende kleurthema’s en plak deze ook op. Op deze manier kan je eenvoudig elimineren wat je niet leuk vindt en behouden wat je wel ziet zitten. Op deze manier wordt het steeds meer een geheel en komt er een duidelijke stijl naar voren.

Kijk eens buiten Nederland

Iedereen kent het wel, houten visgraat vloeren, zwart roestvrijstaal gecombineerd met glas en een bordje aan de muur met “live, laugh, love”: het typische Nederlandse interieur. Het kan geen kwaad om eens een kijkje te nemen bij andere culturen. Denk bijvoorbeeld aan papieren schuifdeuren zoals in Japan, of veel kleurrijke decoraties zoals in Mexico. Er zijn erg veel tijdschriften die zich bezighouden met het interieur in verschillende culturen, lees je vooral in. hoe geweldig zou het zijn als jij als enige in je buurt een traditioneel Peruviaans interieur hebt? Laat je vooral niet tegenhouden door je eigen referentiekader.