Hoe ga je vieze geuren in de badkamer tegen

vieze geur badkamer

Als het gaat om de badkamer in het huis dan moet deze natuurlijk altijd goed schoon zijn voor gebruik. Het moet een prettige ruimte zijn wij op een fijne manier jezelf kunt reinigen of kunt ontspannen in een douche of bad. Het is daarom niet erg prettig als deze ruimte vervolgens om welke reden dan ook stinkt. Er zijn meerdere manieren en oorzaken te bedenken waarom de badkamer zou kunnen stinken. Er is niks zo verschrikkelijk als een vieze geur in de badkamer. Een vieze geur badkamer kan allerlei oorzaken hebben die wellicht makkelijk te bestrijden zijn. Eerst is het belangrijk om achter te komen wat nou Precies de oorzaak is. In dit artikel zullen we een aantal oorzaken noemen en er wat dieper op ingaan.

vieze geur badkamer

Een verstopt doucheputje

Als je stank ervaart in je badkamer dan kan het zo zijn dat je doucheputje is verstopt. Dit kan bijvoorbeeld komen door dat er wat haar in het doucheputje is achtergebleven en is opgehoopt. Hierdoor stroomt het water niet meer goed weg en kun je dus wachten op de stank die dit veroorzaakt door het stilstaande water. Maar ook in wasbak heeft het zelfde principe als een doucheputje. Ook in de wasbak kunnen haar achterblijven of andere spullen de doorstroom blokkeren. Hierdoor krijg je stilstaand water en gaat het stinken. Maar ook in de zwanenhals van de afvoer van de wasbak is het de bedoeling dat daar een laagje water in blijft staan. Dit zorgt als een natuurlijke afweer systeem tegen vervelende geurtjes. Als je geen water in staat doordat de zwanenhals niet meer correct werkt krijg je dus overlast van stank.

De wc?

Veel badkamers hebben tegenwoordig ook een wc ingebouwd. In dat geval kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de wc en riolering’s probleem heeft. Hierdoor ontstaat natuurlijk ook een vreselijke stank in de badkamer. Ook kan het zijn dat de ventilatie in de badkamer niet meer correct werkt. Het mechanisme kan bijvoorbeeld verstopt raken of niet meer functioneren. Ook hierdoor kunnen vervelende geurtjes een weg vinden naar de ruimte en de boel goed en onprettig onder stinken.