Heb jij een nieuw plafond nodig?

Een nieuw plafond heb je niet heel vaak nodig en dat is gunstig, want het kan een hele klus zijn. Maar het nadeel is dat er daardoor ook weinig kennis over een dergelijke klus aanwezig is. Als je er zelf nooit mee te maken krijgt, weet je niet goed wat er geregeld moet worden voor een nieuw plafond. En de kans dat familie of vrienden hiermee aan de slag zijn geweest is ook vrij klein. Hoe pak je deze klus dan aan? Is het een klus die je zelf goed uit kunt voeren of kun je het beter uitbesteden?

Nieuw plafond

Wij raden je aan om deze klus uit te besteden. Je moet hiervoor immers boven je hoofd werken en dat is vaak niet bepaald ideaal als je iets voor het eerst moet doen. Als je een nieuw plafond aanbrengt, dan wil je natuurlijk ook graag dat dit goed gebeurt, dat het er mooi uit komt te zien. Dat lukt alleen als je het laat doen door iemand die ervaring heeft met dit soort klussen. Zoek je een bedrijf met een ruime ervaring, dan is het een aanrader om te kiezen voor Marcel Wesseling. Zij zijn ervaren in het aanbrengen van spanplafonds, waarmee in een handomdraai een nieuw plafond geplaatst wordt. Hoe werkt dit nu precies? Een spanplafond is eigenlijk een soort geweven doek dat gespannen kan worden onder bestaande plafonds. Dit klinkt misschien niet heel professioneel en alsof je geen mooi resultaat mag verwachten, maar het is niet zomaar een doek. Het gaat hierbij om doek dat gemaakt is van pvc of van polyester en dat is ontzettend sterk. Je krijgt daardoor een mooi strak resultaat en je kunt zonder problemen dingen aan deze plafonds ophangen! Waarom zou je nu hiervoor kiezen als je een nieuw plafond wilt?

Voordelen

Alle materialen hebben altijd voor- en nadelen, dat is ook het geval als je op zoek bent naar een nieuw plafond. Bij een spanplafond profiteer je van verschillende voordelen:

  • snel te plaatsen
  • weinig rommel tijdens de klus
  • strak resultaat
  • mogelijkheid van prints op het doek
  • mogelijkheid om licht achter het doek te plaatsen

Doordat er geen oude materialen verwijderd hoeven te worden, komt er geen rommel vrij tijdens de klus. Dit betekent dat je niet eerst de hele kamer leeg hoeft te halen voordat er geklust kan gaan worden. Dat scheelt je dus heel veel werk en veel tijd. Doordat het doek bovendien bedrukt kan worden, kun jij ervoor zorgen dat jouw nieuw plafond een bijzondere uitstraling krijgt. Je kunt kiezen voor een bestaande print, maar je kunt ook een eigen afbeelding er op laten drukken. Zo krijg je echt een uniek effect! Je kunt natuurlijk kiezen voor gewoon een witte kleur, maar je hebt dus ook de mogelijkheid om eens iets heel anders dan anders te doen! Daarnaast kunnen de specialisten van Marcel Wesseling ook licht plaatsen tussen de oude laag en het nieuwe doek, dit zorgt voor een bijzonder effect. De mogelijkheden zijn dus enorm! Wil jij graag een nieuw plafond, dan is het dus echt de moeite waard om eens contact op te nemen met Marcel Wesseling!