Groot in vijgenbomen

Vijgenbomen kunnen in milde klimaten twee fruitoogst per jaar produceren, maar dat gebeurt zelden in Nederland. Een vijgenboom winterhard vijgenboom winterhard zal de kwekerij zeker aanraden voor buitenkweek.

Smakelijke vijgen uit eigen tuin

In het vroege voorjaar kunt u kleine vijgen al heel vroeg in het seizoen opmerken, soms zelfs voordat ze in de late herfst slapen. Deze vijgen, geboren op de oude takken, worden breba-vijgen genoemd. Deze rijpen onvoldoende.

Onze belangrijkste productie is op nieuwe groei en wordt geoogst in de late zomer tot vroege herfst. Daarom, zelfs als de boom weer op de grond wordt bevroren, is er het potentieel om wat fruit te krijgen bij nieuwe groei.

Gewone vijgen hebben geen kruisbestuiving nodig, dus je kunt één vijgenboom winterhard vijgenboom winterhard laten groeien en toch fruit hebben. Botanisch gezien is de vijg geen vrucht, maar een syconium (een vlezige stengel met een holle bak die vele kleine bloemetjes omhult). Ongeacht hoe ze worden genoemd, vijgen zorgen voor lekker eten!

Winterhardheid kan een probleem zijn.

Een volledig slapende boom kan meer koud weer verdragen dan een boom die in rust of uit de kiemrust komt. Een te vroege harde vorst kan leiden tot winterschade en late bevriezingen belemmeren dat nieuwe groei naar buiten komt. Koop daarom vijgenboom winterhard en plant hem op een meer beschermde plek te planten, waar ze ochtendzon en middagschaduw krijgen.

Een andere tip is een thermische zak of vliesdekhoes, ter bescherming tegen lichte vorst.

Het allemaal allen uitzoeken lijkt nobel, maar vertrouw op het advies van de kweker. Afhankelijk van de grootte, kan deze plant ook bij je thuis worden afgezet, wat erg handig is.

Zij geven ook het best advies voor een succesvolle groei:

  • Hoe moet je de vijgenboom winterhard planten
  • Wanneer en hoe moet er gesnoeid worden?
  • Zijn er ziektes waar je op moet letten?
  • Wanneer en hoe bemesten?