Eigen huis en tuin

douchecabine

Wie wel eens kijkt naar programma’s als eigen huis en tuin die weet hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn voor het inrichten van je huis. Je kunt uit zoveel meubels kiezen. Maar ook qua verdere interieurstijlen zijn er honderden mogelijkheden. En met kleuren kun je ook nog weer elke uitstraling bereiken die je maar wenst.

En dan zijn er nog meer vertrekken in huis waarvoor keuzes gemaakt moeten worden in het geval van herinrichten. Wat te denken van de badkamer. Hieronder nemen we je mee in een aantal keuzes voor de badkamer.

douchecabine

Douchecabine

Ga je de badkamer opnieuw inrichten en kies je daarbij voor een nieuwe douche? Dan is het plaatsen van een douchecabine een wijs besluit. Met een douchecabine sluit je het gedeelte van het douchen goed af waardoor de rest van de badkamer niet nat wordt.

Als je kiest voor een douche cabine zorg dan dat de muren van een materiaal zijn die goed te reinigen is. Als je bijvoorbeeld mooie grote gladde tegels aan de muren doet, dan is het een kleine klus om deze te reinigen. Met grote tegels heb je bovendien minder voegen. Hoe kleiner de tegels, hoe meer voegen en hoe meer plekjes die vervuild kunne raken en waar schimmel kan optreden.

Denk bij de vloer aan een antislip laag. Als dit niet standaard in het materiaal van de vloer zit, leg dan een antislip kleed neer dat bestand is tegen water.

Het is aan te raden om een douchebak te laten installeren. Als je kleine kinderen hebt, zouden we je willen adviseren een wat hogere douchebak te kiezen. Deze kan dan dienst doen als badje waarin je kleine kan badderen tijdens het wassen. Sommige kinderen vinden wassen niet leuk en sputteren dan behoorlijk tegen. Met een hogere douchebak die als badje kan dienen wordt het vaak een stuk leuker voor de kleine. Het wassen gaat dan een stuk beter en sneller. Zodoende wordt het voor jou als ouder ook een stuk prettiger om je kindje te wassen en zo kun je er ook echt van genieten.