Een aanrechtblad maken van beton cire

Je gaat verhuizen, waardoor je een hele nieuwe keuken moet kopen. Of je bent uitgekeken op je oude keuken en vindt het wel eens tijd is voor een nieuwe en moderne keuken. Het kopen van een keuken is een grote investering en daarom is het belangrijk dat dit op de juiste manier verloopt. Belangrijk hierbij is dat je de juiste keuzes maakt wat betreft belangrijke onderdelen in je keuken. Een belangrijk onderdeel van de keuken is het aanrechtblad. Je kunt een aanrechtblad maken van beton cire. Maar wat is beton cire eigenlijk? En wat zijn de voordelen van een beton cire aanrechtblad?

Beton cire

Beton cire is een sterke minerale pleister van cementstuc. De samenstelling van dit beton is cementmortel met resin en kleur pigment. Het is geschikt voor gebruik als aanrechtblad in de keuken. Je kunt dus een aanrechtblad maken van beton cire, maar je kan er nog veel meer mee. Beton cire kan ook gebruikt worden als vloer, trap, in de badkamer of voor verschillende meubels. Beton cire is dus zeer multifunctioneel. Doordat het een decoratief beton is, zul je beton cire dan ook in veel woningen terugzien. Het geeft een stoere en unieke look, wat op dit moment zeer trendy is. 

In de keuken

Wanneer je een aanrechtblad van beton cire gaat aanbrengen, is het belangrijk om te weten dat beton cire een beperkte houdbaarheid heeft. Het kan dus zijn, dat je na een aantal jaar het aanrechtblad opnieuw moet laten stuken. Wel is het materiaal goed te verwerken en door een speciale coating is het olie- en waterbestendig. Dit komt niet alleen goed van pas in de keuken, maar ook wanneer je het op andere plekken in huis wilt aanbrengen. De wasbakken en schuine kanten zijn eenvoudig te maken met beton cire. Tot slot is het zeer gemakkelijk in onderhoud, wat heel prettig is in een keuken.