De voordelen van infrarood verwarming in de badkamer

badkamer infraroodverwarming

De badkamer is bij uitstek een ruimte in je woning waar je heerlijk moet kunnen ontspannen. Belangrijk is daarbij dat er sprake is van optimaal comfort en gemak. Naast een moderne douchecabine of een lekker groot bad of jacuzzi, hoort daar ook badkamer infraroodverwarming bij. Kies je voor een goede en betrouwbare infraroodverwarming in je badkamer, dan kun je ook als het koud en guur is heerlijk comfortabel douchen of baden. Maar wat is er eigenlijk kenmerkend voor badkamer infraroodverwarming? En welke voordelen heeft infraroodverwarming in de badkamer zoal voor jou in petto?

badkamer infraroodverwarming

Belangrijkste kenmerken van badkamer infraroodverwarming

Infraroodverwarmingen zijn gemaakt van infraroodpanelen, die elektrisch opgewarmd worden, maar die afwijken van traditionele elektrische verwarmingen. Via infraroodstraling geven ze snel en efficiënt veel warmte af, waardoor het in de badkamer snel aangenaam warm wordt. Een belangrijk verschil met de standaard elektrische verwarming, is dat infrarood verwarmingen niet de omgevingslucht verwarmen, maar de massa. Er worden via infrarood materialen in de omgeving opgewarmd, die vervolgens hun warmte weer uitstralen op de omgeving. Je kunt hierbij een vergelijking maken met hoe zonnestralen werken.

Een prima verwarmingssoort om energie te besparen

De energiebesparing die je door het gebruik van infrarood verwarming realiseert, is wellicht het grootste voordeel van dit type verwarming. Voor elke graad waarmee je een ruimte warmer maakt, bespaar je ongeveer 7 procent aan energie. Doordat infrarood verwarming objecten in de directe omgeving verwarmt, zoals de muren, het plafond en meubilair, blijft de ruimte bovendien een stuk langer warm. En dat ga je merken in de energiekosten.

Gemakkelijk plaatsbaar en nauwelijks onderhoud

Ideaal aan het gebruik van infrarood panelen is dat deze eenvoudig te plaatsen en installeren zijn. Daarvoor hoef je gelukkig geen ervaren installateur te zijn. Ook hoeft er niets weggebroken te worden uit je badkamer. Iedereen met twee rechterhanden kan infrarood verwarming zelf plaatsen. En over het onderhoud hoef je je ook geen drukte te maken, want dit stelt nauwelijks iets voor.

Een prima investering

Ten slotte hoef je het voor de kosten niet te laten, want infrarood verwarming is goed te betalen. Je doet jezelf een enorm plezier als je kiest voor de prima investering die infrarood panelen zijn.