De voordelen van een parketvloer in huis

Parketvloer

Elk type vloer heeft voor- en nadelen. Voor een parketvloer is dat niet anders. Twijfel je nog over dit type vloer in je huis? Hier ontdek je meer over wat de parketvloer zo bijzonder maakt, maar ook waarom mensen soms toch voor een andere vloer kiezen. 

Parketvloer

De voordelen van een parketvloer

Er zijn een aantal punten die direct opkomen wanneer je denkt aan de voordelen van een parketvloer:

  • Een parketvloer straalt een bepaalde klasse uit. Houten vloeren zijn chique en met name de parketvloer houdt die reputatie hoog. 
  • Een parketvloer is ecologisch verantwoord. Hij slijt uitermate langzaam, ook in vergelijking met andere houten vloeren. Daarmee is dit type houten vloer duurzaam.
  • Parket draagt bij aan de waarde van je woning, deze gaat namelijk omhoog.

Dit zijn misschien wel de meest bekende voordelen als het aankomt op parketvloeren. Er zijn echter ook een aantal nadelen.

De nadelen van een parketvloer

De prijs is natuurlijk het eerste dat in je opkomt wanneer je denkt aan de nadelen van een parketvloer. Ze zijn namelijk aan de dure kant in vergelijking met veel andere vloeren. Overige nadelen zijn:

  • Parket is maar zelden te combineren met vloerverwarming omdat het hout dan beschadigt raakt. 
  • Er is veel onderhoud nodig om parket lang mooi te houden zoals waxen, de vloer in de olie zetten, dagelijks stofzuigen en meer.
  • Parket kan heel slecht tegen vocht en vochtige ruimtes dus is niet geschikt voor het hele huis.

Toch kiezen voor parket?

Er zijn een aantal bekende vooroordelen over parket die toch even moeten worden tegengesproken. Allereerst dat een parketvloer niet duurzaam zou zijn. Let hiervoor op het speciale keurmerk want veel parketvloeren zijn dat wel. Het is dan belangrijk dat het hout op duurzame wijze vervaardigd is, en dat kun je aan zo’n keurmerk opmaken.