De Thuja Smaragd bij Haagplanten Heijnen: drie voordelen

Thuja Smaragd bij Haagplanten Heijnen

Het is niet voor niks dat de Thuja Smaragd bij Haagplanten Heijnen zoveel wordt verkocht. Van alle haagplanten in Nederland is dit misschien wel een van de meest bijzondere. Een haagplant moet namelijk een aantal eigenschappen bezitten die niet elke plant heeft. De Thuja heeft er een heleboel van:

  • De Thuja kan in elk soort bodem
  • De Thuja is zeer winterhard maar kan ook tegen droogte
  • De Thuja groeit snel maar hoef je toch niet vaak te snoeien

Het klimaat

Ons land heeft een gek klimaat en het wordt alleen maar gekker. In de winter kan het ontzettend koud worden en vriest het soms wel dagen achter elkaar, ook overdag. Dat is echter niet het geval in de zomer. De zomers lijken namelijk alleen maar heter te worden de afgelopen jaren. Het is in de zomer dan ook lastig om je planten in leven te houden. Tenzij je tenminste een Thuja Smaragd hebt. Want deze plant is niet alleen winterhard en dus uitermate geschikt voor al dat vriezen. Hij kan ook prima tegen droogte en kan zelfs wel even overleven zonder water. Het is dus de perfecte plant voor ons veranderende klimaat.

Thuja Smaragd bij Haagplanten Heijnen

De bodemsoorten

Een plant moet in een bodem geplaatst worden. Welke bodem het meest geschikt is hangt doorgaans van de plantensoort af. Tenzij je een Thuja Smaragd koopt. Want deze plant kan in allerlei soorten bodems overleven, of het nu zeer vochtig of juist erg droog is.