De oude stijl ‘rookglas’ is weer helemaal terug bij de hanglamp

Glas is een oude favoriet die van tijd tot tijd vaak opduikt in interieurtrends, maar dit seizoen is er een bepaald type glas waar we allemaal over praten. Mooi, verfijnd rookglas met zijn subtiele, ingetogen uitstraling staat op dit moment bovenaan de ‘must-have’-lijst van elke ontwerper. Als je houdt van het schone, reflecterende uiterlijk van glas in je huis maar je zorgen maakt over ‘overdrijven’, dan is rookglas zeker een afwerking die je in overweging wilt nemen. Rookglas is verkrijgbaar in metallic of zwart, waarbij elke tint een andere uitstraling geeft aan jouw leefruimte.

Hanglamp rookglas heeft een tijdloze, verfijnde uitstraling en is een fantastische keuze voor meubels in een eigentijdse ruimte. Het gebruik van zwart rookglas in combinatie met gewoon glas kan ook echt helpen om dingen door elkaar te halen en jouw kamers een zachtere afwerking te geven. In de keuken kan een hanglamp van zwart rookglas een verbluffende afwerking creëren. maak het effect compleet met een paar zwarte krukken op het werkblad om de look te balanceren zonder dat het zwarte gevoel te overweldigend aanvoelt.

In elke kamer ziet een hanglamp van rookglas er prachtig uit in combinatie met glanzend chroom – beide materialen worden eenvoudigweg versterkt door het contrast en de algehele look is smaakvol en chic. Zwart gerookte glazen tafels laten bijvoorbeeld de basis eronder zien en voor sommige stukken kan dit de eenvoudige tafel in een kunstwerk veranderen. Deze ongelooflijke gedraaide salontafel is een fantastisch voorbeeld – de ongebruikelijke trapvormige ontwerpbasis die ook is gemaakt van zwart glas, is zichtbaar door het tafelblad, waardoor deze indrukwekkende functie vanuit alle hoeken kan worden gewaardeerd. De bijpassende hanglamp van rookglas zorgt voor een gecoördineerde look die visueel verbluffend is.

Een hanglamp van rookglas is een type lamp dat een ‘eye catcher’ kan worden. Rookglas is een mooi soort materiaal en doordat het om een hanglamp kan het heel stijlvol worden in bijvoorbeeld de eetkamer, woonkamer of in een andere ruimte van een huis of pand. Doordat er vele types rookglas hanglampen zijn, is het makkelijk om er eentje te kiezen die perfect past bij de rest van het interieur.