De optimale thuiswerk omgeving

Interieur 10

Om tijdens de Corona pandemie besmetting van het virus tegen te gaan zijn we met zijn alle massaal gaan thuiswerken. De werkplek bleek immers een van de grootste besmettings brandhaarden te zijn. De overstap naar het thuiswerken had voor veel mensen best een grote impact op hun leven. Velen vonden het wel prettig om thuis te werken terwijl er ook veel mensen waren die juist het sociale contact op kantoor misten. Desondanks moeten velen sindsdien toch thuiswerken. Wellicht mis je wel je efficiënte innovatief kantoor, maar toch zijn er aantal dingen die je kunt doen om je werkplek thuis optimaal in te richten.

De inrichting van je werkplek

Om efficiënt en met genoeg productiviteit thuis te werken is het van belang dat je goed nadenkt over de inrichting van je werkplek. Ten eerste is het belangrijk om werk en privé gescheiden te houden. Stel je innovatief kantoor dan ook op in een ruimte die is afgesloten van de privévertrekken zoals bijvoorbeeld de woonkamer. Zo voorkom je afleiding. Ook is het belangrijk om te investeren in goede spullen zoals een ergonomische bureaustoel en bureau. Veel werkgevers willen je financieel ondersteunen bij het realiseren van je werkplek in huis. Vraag dit dan ook zeker na bij je baas! Zorg ten slotte voor een nette en opgeruimde werkplek zodat je in alle rust kunt werken.

Productiviteit verhogen tijdens het thuiswerken

Het is niet vreemd dat je thuis sneller bent afgeleid van je werk vergeleken met op kantoor. Je wordt namelijk misschien sneller afgeleid door privé zaken, moet zorgen voor de kinderen of tussendoor snel een boodschap doen. Plan dan ook per dag je vaste uren in die je volledig aan werk wilt spenderen. Creëer dus een vast ritme, zoals je dat op kantoor ook hebt. Wees echter ook niet te streng op jezelf. Het is namelijk goed om tussen het thuiswerken door even een wandeling te maken of om even boodschappen te doen. Dit zorgt voor een rustmoment waardoor je daarna weer volledig gefocust aan de slag kunt gaan.