Bureaustoel kopen: online of in de winkel?

in hoogte verstelbaar bureau

Een juiste bureaustoel is voor iedereen belangrijk. Van de kantoortuin tot de kinderkamer, een gezonde zithouding is essentieel. In de winkel kun je persoonlijk advies krijgen, maar dezelfde modellen zijn dikwijls online goedkoper te vinden. Een bureaustoel kopen kan eigenlijk op beide plekken prima. Een verkoper met kennis van zaken is natuurlijk een pré, maar de meeste stoelen zijn verstelbaar, en tegenwoordig is ook online goed advies in te winnen. Online zaken kunnen producten dikwijls goedkoper aanbieden, omdat zij geen grote winkelpanden hoeven te huren, dat verlaagt overheadkosten. Beide opties zijn dus prima. Bureaustoelen zijn te koop voor ieder budget. Als een organisatie groeit, kan het zijn dat er ineens veel nieuwe stoelen nodig zijn.

De juiste stoel vinden

Ergonomie is een studiegebied dat gaat over efficiëntie van mensen in hun werkomgeving. Fysiek comfort levert een grote bijdrage aan efficiëntie. Door onze huidige generatie, zitten veel mensen de hele dag met nauwelijks pauzes. Combineer dat met de hele dag naar een scherm kijken, al voorover leunend, en je hebt een recept voor ongelukken. De juiste bureaustoel kopen is essentieel om comfort te verhogen. Een stoel met de juiste verstelbare hoogte met goede rugsteun is daarvoor het beste. Een stoel met een natuurlijke curve voor het ondersteunen van de rug. Daarbij komt dat de stoel hoog genoeg moet komen om de schouders te ondersteunen. En het zitvlak is een vaak vergeten onderdeel.

Het zitvlak van een stoel

Toch is ook het zitvlak ontzettend belangrijk. Het wegnemen van druk op de spieren in de bovenbenen is een belangrijke functie van het zitvlak waar veel mensen niet bewust over nadenken bij het uitkiezen van de juiste bureaustoel. Een stoel met een plat zitvlak vergroot het risico van het afknijpen van bloedsomloop in de benen. Een stoel waarop je van positie kunt wisselen kan daarvoor een goede optie zijn, een stoel die roteert zodat je niet je ruggengraat hoeft te buigen.