Alles over het gebruik van muurankers

Je kunt muurankers nodig hebben voor het bevestigen van staanders, vloerprofielen, balusters, wandankers of andere bevestigingen die een veilige montage nodig hebben. Muurankers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor mechanische ankers en chemische ankers. Welke kun je het beste gebruiken voor je klus? Mechanische ankers worden gebruikt voor het makkelijk en snel verankeren van constructieonderdelen. Denk hierbij onder andere aan balustrades of hekwerken. Mechanische muurankers zijn een efficiënte verankering voor de meeste soorten beton.

Een mechanische muuranker wordt vaak gemakkelijk en snel gemonteerd. Het enige wat je hoeft te doen is een gat boren, het anker met de hamer in het gat tikken en de moer of schroef aandraaien. Hierdoor wordt de conuspen onder het anker tegen de wand van het boorgat gespannen. Door middel van wrijvingsweerstand geleidt het anker de krachten veilig in het verankeringsmateriaal. De mechanische muurankers worden in de webshop geleverd in verzinkt staal voor binnen en in RVS316 voor extreme outdoor toepassingen.

De duurzame oplossing: chemische muurankers

Een andere optie is de chemische muuranker. Dit is de goede oplossing voor de bevestiging van zware lasten in beton, metselwerk en cellenbeton. Een chemische verankering zorgt voor een duurzame bevestiging waarbij geen sprake is van spreiddruk. Zowel chemische als mechanische muurankers zijn online verkrijgbaar. Chemische muurankers hebben een voordeel ten opzichte van mechanische muurankers. Bij de chemische ankers wordt geen spanning opgebouwd in de ondergrond. Zo kan het voor bijna alle toepassingen een goede verankering zijn, ook onder extreme omstandigheden.