Waarom steeds meer ontwerpers kiezen voor kunststof plaatmateriaal

Schutting

Voor het eerst een woning aan het ontwerpen? Dan heb je wellicht nog nooit gehoord van kunststof plaatmateriaal. Dat is niet zo vreemd, want zoveel zien we het (nog) niet terugkomen in grote Nederlandse steden. Toch is het gebruik van kunststof plaatmateriaal voor je gevelbekleding steeds populairder. Sterker nog: waarschijnlijk zie jij het vaker in het straatbeeld dan je denkt.

Fraaie uitstraling

Gevels van kunststof

Veel gevelbekleding wordt gebruikt van kunststof plaatmateriaal. Wanneer je een woning ziet die de indruk wekt bedekt te zijn met hout of ander natuurlijk materiaal, dan zou het goed kunnen dat het alsnog kunststof betreft. Het ziet er alleen uit als hout, en de gelijkenis is vaak erg goed. 

Het is in dat geval wel belangrijk dat je kiest voor kunststof plaatmateriaal van de beste kwaliteit. Er zijn nogal wat kwaliteitsverschillen op de markt. Een materiaal dat steeds populairder wordt is Massief NT. Dit omdat het een duurzaam materiaal betreft dat goed is opgewassen tegen de verschillende weersomstandigheden in ons koude land. 

Mooie afwerking

Zelf monteren 

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om plaatmateriaal zelf te monteren. Een echt handige Harry kan dat misschien wel helemaal zelf. Maar het beste is wanneer experts je helpen met de opstart door de juiste materialen en instructies toe te lichten. Kies een materiaal dat makkelijk te monteren is en het liefst ook nog een leverancier die je kan helpen met de opstart van het monteren. Zo kun jij het zelf afmaken en krijg je toch nog die voldoening van een mooie afgeronde klus!